Vålerenga Fotball ber NFF jobbe for å utestenge Israel fra UEFA

På årsmøte 12. mars, vedtok Vålerenga Fotball å be NFF jobbe for å utestenge Israel fra UEFA inntil krigshandlingene i Gaza opphører, og Israel garanterer for full humanitær tilgang.

Vedtaket lyder i sin helhet:

Vålerenga Fotball vil arbeide for at Norges Fotballforbund tar initiativ til å ekskludere Israel fra UEFA inntil det er innført en varig våpenhvile, blokaden av Gaza er opphevet og Israel garanterer for full humanitær tilgang og nødhjelpsforsyninger til befolkningen i Gaza.

 

Vålerenga Fotball vil fortsette å ha søkelys på å oppfylle egne og den norske fotballfamiliens menneskerettslige forpliktelser i tråd med fotballens lover.

  • På samme måte som veldig mange ande, har vi behov for å markere støtte til alle de sivile som er rammet av krigen i Gaza – og da er det naturlig for en fotballklubb å markere sitt standpunkt gjennom fotballfamilien, sier styreleder Jimmy Munkvold i Vålerenga Fotball.
  • Vi har derfor sendt brev til styret i Norges Fotballforbund, hvor vi ber dem om å ta et initiativ til utestengelse av Israel overfor UEFA. Over 30.000 mennesker, hvorav mer enn 13.000 barn er drept. Dette er en av dette århundrets største humanitære kriser og det internasjonale samfunnet kan ikke se på at sivilbefolkningen på Gaza utsettes for vilkårlig bombing og nektes livsviktig mat, vann og medisiner, avslutter Munkvold.

 

Spørsmål kan rettes til:

Styreleder Jimmy Munkvold, tlf. 917 47 707

Klubbdirektør Harriet Rudd, tlf 458 65 135

Vedlegg: