Ungdommen nå til dags!

VIF U12Elite med pallplassering i elitecup i København

Sommerferien for laget var over allerede 21 juli da treningene startet opp igjen som forberedelser til AUDI KB cup som skulle gjennomføres 27. – 30. juli i København. Dette er en elitecup med inviterte lag fra hele Skandinavia. For U12 var det kun 12 lag som fikk invitasjon og mulighet til å delta. Med unntak av HJK fra Helsinki var de aller beste U12 lagene i Skandinavia representert. (Fra Norge deltok også Stabæk i vår klasse).

 

Vålerenga kom i gruppe med FC Honka, Finland, Lyngby BK og København Boldklubb (KB) fra Danmark. Kampene i denne turneringen spilles over full tid med pause, på samme måte som en vanlig seriekamp hjemme, så gutta fikk kjørt seg og det var godt å ha en stor tropp.

Vi samlet oss som seg hør og bør, på Valle om morgenen 26. juli for avmarsj med minibuss til København. Stor stas for laget og det var tydelig at energinivået var høyt etter 3 uker med ferie.

Flere av gutta hadde aldri vært på turnering i utlandet tidligere, og vi starta første kamp på torsdag med noe høye skuldre mot København. Noen av spillerne var nok preget av «stundens alvor», men det gikk raskt over når de så at «her er det muligheter!» På tross av en nervøs start dro vi i land en trygg 2 – 0 seier og følelsen av å være «verdensmester» steg i laget.

Fredag ble det to kamper mot hhv Lyngby BK på formiddagen og FC Honka sent på ettermiddagen. Kampen mot Lyngby ble en ordentlig Enga-kamp med masse godt spill, meget høy intensitet og mange gode sjanser. Totalt sett en av de best gjennomførte kampene i turneringen for laget. Resultatet ble nok en gang 2 – 0 seier til Vålerenga, og vi var på god vei mot A-sluttspillet.

FC Honka er et meget godt lag fra Finland, og vi måtte sikre 1 poeng mot disse for å være garantert plass i A-sluttspillet, uavhengig av andre resultater i gruppa. Gutta var topp motiverte og det var uaktuelt å «legge seg bakpå» for å surfe inn til 0 – 0 og 1 poeng. Laget var aldri bakpå, og vi hadde en del «stang ut», men kontrollerte kampen inn til uavgjort 3 – 3, 1 poeng, og klokkeklar førsteplass i gruppa.

Til A-sluttspillet kom FC København, Malmø FF, Brøndby IF og Vålerenga IF.

Det ble dessverre tap 0 – 2 mot Malmø, men resultatet var ikke noe som gjenspeilte spillet og antall sjanser. Vi talte vel 5 – 6 sjanser som gikk i stenger eller rett utenfor mål. Med litt flaks hadde dette kunne blitt en ordentlig «solskinnskamp».

På grunn av tapet i semifinalen ble det bronsefinale mot Brøndby på søndag formiddag. Skuffelsen var til å ta og føle på etter tapet i semifinalen, men gutta og trenerteamet klarte å skru på bryteren før siste kamp. Selv om vi til tider spilte veldig bra, lå laget raskt under 0 – 2. Litt pep-talk fra benken, «motivering» av dommertrioen fra trener og publikum, pluss en god pause og sist men ikke minst; at laget aldri gav opp, gjorde at vi klarte å snu 0 – 2 til seier 4 – 2. En fantastisk opphenting.

Imponerende innsats av spillere og trenerteam som kunne reise hjem fra Danmark med en solid tredjeplass i bagasjen. Vi ser frem til å ta fatt på siste halvdel av serien og ikke minst elitetiltak i Bergen om en måned.

 

Skrevet av: PC Salthammer, Lagleder U12Elite

Alle bilder: Eirik Førde

Trener U12 Elite: Sofian Hamad (Joakim Wanderås med som ass.trener).

Vedlegg: