Vi er med på pantedugnaden

Coca-Cola har invitert Fotball-Norge til Pantedugnaden og Vålerenga-familien er i full gang.

Klubben har samarbeidet med drikkevareleverandøren over flere år og i 2021 startet konseptet med Pantedugnaden.

Med flasker i 100 prosent resirkulert plast vil Coca-Cola bidra på veien mot en sirkulær økonomi for norsk drikkevareplast.

– I fjor introduserte vi disse nye, bærekraftige plastflaskene, og noe av det viktigste for oss i Coca-Cola er å fokusere på betydningen av den gode panteordningen vi har i Norge, sier Per Hynne, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola.

For det er det det handler om: gode pantevaner. Plast er nemlig en klimaeffektiv form for emballasje når den samles inn og brukes på nytt. Fra første halvår i 2021 har alle flaskene Coca-Cola produserer i Norge vært laget av resirkulert plast.

PANT FOR ET GODT FORMÅL

På Vallefeltet står Vålerengas første pantebod. Den ble satt opp høsten 2021 og her kan alle som ønsker å støtte klubben levere sin pant (den står ved Brakka).

Panten blir sortert, stripset i poser og hentet av Infinitum. Klubben får så betalt et beløp som tilsvarer pantens verdi.

I 2022 er det foreløpig pantet for 15 000,-.

– Alle midlene vi få gjennom Pantedugnaden går tilbake til klubbens fond som dekker kontingent, utstyr, fritidsaktiviteter og lignende for barn og unge, både i og utenfor klubben. Panteboden er med andre ord en utmerket mulighet for å gjøre noe for samfunnet, både sosioøkonomisk og med tanke på miljøet, forteller markedsansvarlig Jens August Dalsegg.

ENKLE KONKURRANSEREGLER OG FINE PREMIER

Alle klubber i fotball-Norge er velkomne til å bli med på pantedugnaden

Den klubben som samler mest pant i løpet av perioden frem til utgangen av september i år er vinner av kategorien «Pantet mest». Ved siden av et ikke ubetydelig pantebeløp (håper vi) er premien en kontantsum på kr 15.000, gitt av Coca-Cola. I neste kategori ser vi på hvem som har samlet inn mest pant per medlem, altså «Pantet best». Her kan med andre ord like gjerne en liten klubb vinne. Og vinneren får kr 30.000 fra Coca-Cola. Hvem som har pantet hva, er det Infinitum som informerer oss om.

Det kan også vanke en oppmerksomhet om dere deler på Instagram.

Under #åretspantedugnad håper vi dere vil dele noen bilder fra dugnaden. I retur vil vi frem til september plukke ut noen som får en hyggelig overraskelse fra Coca-Cola eller NFF.

Slik blir dere med
Fyll ut påmeldingsskjemaet dere finner her. Skjemaet går til Norges Fotballforbund, og vil kun benyttes som grunnlag for konkurransen. Antallet medlemmer vil bli delt med Infinitum, slik at de kan kåre vinner i kategorien «Pantet best».

Registrer klubben på infinitum.no

For å delta må klubben være registrert som “Manuelt mottak” på infinitum.no. Det er de som sender ut sekker til panten, henter dem, teller opp og overfører pengene til klubbkassa. Ha organisasjonsnummer og bankkonto klart før dere begynner.

Vedlegg: