Klubbens historie

< Alle

Vålerenga Fotballs historie

Vålerenga Fotball jobber etter visjonen Oslos stolthet.

Vålerenga Fotball ble stiftet 29.juli i et kassesnekkeri i bakgården i Vålerenggata 29. Vålerenga Fotball er både en bredde- og toppklubb, og skal være en klubb for alle. Herrer elite er skilt ut og tilhører nå vår søsterklubb Vålerenga Fotball Elite som vi har et tett samarbeid med.

I 2017 sesongen har Vålerenga Fotball ca 1500 registrerte medlemmer og en av de største fotballklubbene i Oslo I inneværende sesong har vi ca 90 lag i klubben, og godt over 200 trenere og lagledere gjennom dugnad som muliggjør et stort aktivitetsnivå.

Vi har gjennom flere år hatt fokus på bl.a. inkludering, integrering og barnefattigdom, både gjennom vårt daglige arbeid på feltet, og sammen med vår stiftelse Vålerenga Fotball Samfunn. Vi har også et samarbeid med Redd Barna som handler om både trygghet på trening og inkludering.

Vålerenga Fotball er en av klubbene i Norge som arrangerer flest turneringer, fra store barnecuper til mindre bredde- og elite-cuper for ungdom, samt oldboys-turneringer. Vi har også et akademi som har aktivitet året rundt, og flere fotballskoler i skolens ferier. Tanken bak tilbudene er å gi treningsvillige gutter og jenter et ekstra tilbud.