Leo Carlsson
Leo har sportslig delansvar for gutter og jenter i alderen 10–12 år, med spesielt fokus på å sikre et bærekraftig motivasjonsmiljø og barnas mentale og psykososiale utvikling. Stillingen innebærer også delansvar for utforming av sportsplan, koordinering av den daglige driften og veiledning av trenere.
Til tross for sin unge alder har Leo allerede ti års erfaring som trener. Han har vært i Vålerenga i 3,5 år og har hovedsakelig jobbet med gutter i ungdomsfotballen som sportslig leder og trener. Han har en bachelorgrad i trenerrollen og idrettspsykologi fra NIH, samt UEFA B-lisens og ulike trenerveilederkurs. Nå studerer han en mastergrad i idrettspsykologi.
Målet hans er å bruke idrettspsykologiske prinsipper for å skape en bærekraftig idrettsbevegelse som fremmer langsiktig bevegelsesglede og helhetlig ungdomsutvikling.
På spørsmål om hva som er det beste med jobben, svarer han kort:
– Alle de flotte menneskene man møter, og idrettsgleden.
Melenie Watts
Melenie er sportslig leder for jenter i alderen 13–19 år, spillerutvikler for samme aldersgruppe og assistenttrener for U19.
Som tidligere keeper spilte hun for både Vålerenga og Stabæk. I 2020 la hun hanskene på hylla etter å ha stått to Toppseriekamper for bærumsklubben. Hun har allerede UEFA B-lisens og tar i 2025 «Spillerutvikler B».
– Fotball har alltid vært en stor del av livet mitt. Det er det morsomste jeg vet. Det beste med å jobbe med fotball er at ingen dager er helt like – det er alltid nye utfordringer. Å få jobbe med ivrige og motiverte spillere hver dag er ekstremt inspirerende.
Adriana Imeri
Adriana er hovedtrener for U19 jenter og spillerutvikler for 2013-kullet. I tillegg jobber hun som trener på fotballinja til Valle Hovin VGS.
Hun spilte selv i Vålerenga fra hun var 12 år gammel og fikk tretten kamper i Toppserien for A-laget i 2017–2018. Adriana er fra Holmlia og startet sin trenerkarriere der i 2018 – en klubb hun fortsatt er engasjert i. I 2024 begynte hun å jobbe i Vålerenga Fotball.
– Fotball er det morsomste som finnes, og det er gøy å få være med på utviklingen til jentene, forteller hun.
Muneeb Ul Haq
Muneeb er sportslig leder for G13–G19 og senior bredde, med ansvar for både rekrutt- og basesegmentene. Han jobber med utvikling av både trenere og spillere og har ansvar for den daglige driften av de sportslige aktivitetene i sitt segment.
Rollen hans handler i stor grad om å gi spillerne best mulig forutsetninger for aktivitet og utvikling.
Halvar Nikolai Grendstad
Halvar er leder for fysisk trening og utvikling i barne- og ungdomsavdelingen i Vålerenga, med hovedfokus på aldersgruppen 10–12 år. Arbeidet hans inkluderer utvikling av rammeverk for god fysisk og motorisk trening gjennom puberteten, veiledning av trenere og koordinering av utviklingsarbeidet i klubben.
Han har en doktorgrad fra Norges idrettshøgskole, der han forsket på hva som er god trening gjennom puberteten. I tillegg har han erfaring som fysisk trener i voksenfotball og som trener i barne- og ungdomsfotball.
– Jeg har alltid hatt en stor interesse for fotball, og motivasjonen min er å bruke det jeg har lært gjennom forskning og erfaring til å lage gode rammer, planer og øvelser som gir barn og ungdom best mulig trening på feltet.
Ole Aunli
Ole er utviklingsansvarlig for barnefotballen og har overordnet ansvar for å legge til rette for at både barn, trenere og ansatte i barnefotballen har best mulige forutsetninger for å trives og utvikle seg.
Han har en mastergrad i idrettsvitenskap fra UiA, UEFA C- og B-lisens og NFF-treningsveilederkurs. Tidligere har han vært sportslig leder i Våg FK, sportssjef i Grüner Fotball og hovedtrener for Grüner Damer A.
– Å få jobbe med sporten jeg elsker hver dag, oppleve utvikling og fotballglede i hverdagen, og bidra til at flest mulig får like mange positive fotballopplevelser som jeg selv hadde, er det beste med jobben.
Henrik Grendsen
Henrik er sportslig ansvarlig for VFA, keepertrener for damer rekrutt og G19 rekrutt, samt fagansvarlig for keeperutvikling på jentesiden.
Han er født og oppvokst i Oslo og har vært trener i Vålerenga siden 2017. Han er utdannet lektor med grunnskolelærerutdanning (1.–7. trinn) og har selv spilt i Vålerenga, der han også deltok på fotballskoler og VFA (da akademiet het VFO). Han har UEFA C-lisens og UEFA B Keepertrener-utdanning.
For Henrik har fotball alltid vært et fristed. Etter mange år som spiller i Vålerenga ble han inspirert av sine egne trenere, noe som vekket lysten til å jobbe med fotball selv. Han brenner for å utvikle mennesker, ikke bare som fotballspillere, men også som individer, og ser lærerutdanningen sin som en viktig ressurs i dette arbeidet.
– Det største med jobben er å se gleden i øynene til spillere som elsker fotball. Å kunne bidra til deres utvikling, både på og utenfor banen, er noe av det mest givende.
Tone Sannerholt
Tone jobber som tiltaks- og rekrutteringsansvarlig. Hun har ansvar for å iverksette ulike tiltak som keeper-samlinger, elite-samlinger og fotballskoler, samt ansvar for rekruttering gjennom arrangementer som fotballuker, klubbesøk og møter med mulige eksterne partnere.
Tone har en bred akademisk og fotballfaglig bakgrunn; en mastergrad i sosial- og kognitiv psykologi fra Universitetet i Bergen og har tidligere jobbet som lektor og forskningsassistent ved Universitetet i Oslo. Hun har UEFA C-lisens og NFF keepertrener B-lisens, og skal ta UEFA B-keepertrener utdanning i 2025.
Tone begynte å jobbe som trener i Vålerenga i 2022, og er i tillegg til sine administrative rolle, keepertrener for J17 og J19. Hun har tidligere spilt for Urædd og Fløya i 1.divisjon.
– En av de største grunnene til at jeg startet som trener og vil jobbe med fotball er for å gi spesifikk trening til ivrige unge keepere som ofte ikke får mulighet til å få keepertrening til vanlig. Av erfaring så er det en stor manko på keepertrenere i Norge og da særlig på jentesiden. Og jeg ønsker å gjøre en forskjell på det området, forteller Tone.
Piotr Wykurz
Piotr er hovedtrener for G2013 i barne- og ungdomsfotballen og trener for rekruttlaget på damesiden. Før han kom til Vålerenga, tilbrakte han fem år i Frigg Oslo, hvor han hadde hovedansvar for ungdomsavdelingen og var hovedtrener for A-laget damer.
Han har vært tilknyttet fotball hele livet. Som ung spilte han på nivå tre i hjemlandet Polen, og etter spillerkarrieren gikk han over til trenerrollen. Ønsket om å jobbe med fotball på fulltid førte ham til Norge.
For Piotr handler fotball om mer enn bare spillet – det er en arena for personlig og sosial utvikling.
– Fotball gir unge mennesker muligheten til å realisere lidenskapene sine. Det bygger sosiale ferdigheter, motivasjon, selvtillit, kommunikasjon og evnen til å integrere seg med andre mennesker, samtidig som det gir rom for personlig vekst, sier Piotr.
Bjørn Frode Strand
Bjørn Frode er utviklingsleder i Vålerenga og har en bred bakgrunn innen norsk fotball. Han startet trenerkarrieren i 1999 og har siden hatt sentrale roller i blant annet Vålerenga, Ullern, Lyn, Ready, Fredrikstad FK, Strømsgodset og ØHIL.
Han har UEFA A-lisens, trenerutdanning fra NIH og er siviløkonom. I tillegg sitter han i styret i Norsk Fotballtrenerforening.
Bli bedre kjent med Bjørn Frode her
Artikkelen oppdateres med info om fler av våre ansatte…